7.3.10

Lukukausimaksu...

No eipä siitä pitkä ole kun vielä todisteltiin ettei lukukausimaksuja ole oman maan kansalaisille tulossa, vaikka niitä ulkomaalaisilta perittäisiinkin. Mielestäni tuo ulkomaalaisilta maksun periminen on ihan ok. Nyt kuitenkin työryhmä on selvittelemässä miten valmistumista nopeutettaisiin.

Vaihtoehtona:
"Kaikille opiskelijoille tonnin lukuvuosimaksu"
Ei näin, ei todellakaan näin! Tuohon ei yksinkertaisesti ole varaa ilman velanottoa. Hemmettiin kaikenmaailman pakkohaku pykälät jotka pakottavat kouluun niitä joiden ei kiinnosta siellä olla tai ei ole täysin siihen rahkeitakaan. Korkeakoulutusta on liikaa, ei siitä mihinkään pääse mutta se olisi pitänyt tajuta ennekuin koneisto kasvoi liian massiiviseksi. Nyt koulujen ensisijainen intressi on vain haalia mahdollisimman paljon oppilaita, laatuun katsomatta. Nyky yhteiskunta tasa-arvoistaan viimeiseen asti, eikö enää ole korrektia todeta että ihmisiä nyt on enemmän ja vähemmän älykkäitä?

Ja mitä hemmetin järkeä olisi yliopistojen pääsykokeiden poistamisessa? Ei sitten niin mitään.
"Työryhmä esittänee myös, että yliopistoon ei haettaisi lukemaan enää tiettyä oppiainetta. Tätä kannattavat opiskelijatkin."
Kyllähän se kivaa on lueskella kaikenlaista joka kiinnostaa, mutta palveleeko kyseinen toimintamalli Suomen pärjäämistä kansainvälisesti nykyisenkaltaisessa maailmassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti