7.5.10

Tuuli dominoi meitä

Onpa jopa spekuloitu ettei Fortumille anneta ydinvoimalalupaa siksi, että silloin sähkön hinta saattaisi jopa laskea, ja nyt päätetty "risupaketti" tuntuisi entistäkin huonommalta ratkaisulta. Toisaalta en minä ainakaan kannata Fortumin monopolin laajentamista.

Joka tapauksessa tuulivoima vie yli puolet nyt myönnetystä vihreän energian tukipaketista. Itse en tätä oikein sulata. Vaikka miten hehkutettaisiin useiden megawattien voimaloista, eivät ne todellisuudessa tuota läheskään nimellistehoaan.

Tästä kertoo osaltaan Tanskan tilanne josta on kerrottu uusimmassa Tekniikan Maailmassa. Tanskassahan on tunnetusti paljon tuulivoimaa eikä se kaikessa vihreydessään rakenna ydinvoimaa. Suuresta tuulisähkön osuudesta huolimatta 45% maan sähköstä tuotetaan kivihiilellä ja sähkön hinta on kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

Sinällään minulla ei missään nimessä ole mitään uusiutuvan energian käyttöä vastaan. Jätteenpolttolaitokset olisi pitänyt saada toimintaan jo ajat sitten. Pellettejä ja turvetta pitäisi käyttää kotimaassa eikä laivata niitä Ruotsiin. Byrokraattimme kun ovat kaikessa viisaudessaan päättäneet että Suomessa turve ei uusiudu, toisin kuin Ruotsissa jossa se uusiutuu. Kaikkiin suurempiin maatalouskeskittymiin biovoimalaa pystyyn ja voihan sitä ylijäämäviljaa nyt hitto soikoon polttaa. Myös niin merenpohjasta kuin maankuorestakin aletaan lämpöpumpputekniikalla saamaan energiaa suuremmassa mittakaavassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti