15.3.11

Ydinvoimaintoilua

 Olin huomaavinani Ylen puoliysin uutisissa epäkohdan. Japanissa maanjäristys ja tsunami on tappanut mitä ilmeisimmin kymmeniä tuhansia ihmisiä ja samalla Helsingissä järjestetään varsin mittava kynttilämielenosoitus ydinvoimaa vastaan. Ydinvoima ei nyt kuitenkaan tässä turmassa ole tappanut ketään, eikä vesihidasteisesta reaktorista mitä ilmeisimmin mitään Tshernobyliin verrattavaa päästöä edes voi syntyä. Kuitenkin vihreät intoilijat ratsastavat kontekstilla.

En minä väitä, etteikö ydinvoimassa olisi epäkohtansa, mutta jos yhteiskunta on kerran päättänyt että hiilen vapauttaminen luonnon hiilinieluista on ihmiskunnan suurin synti, niin olettaisin toki hieman suhteellisuudentajua.



Bloginpitäjän välihuomio

Blogi on ollut kuolleena lähes vuoden. Silloin tällöin olen ohijuoksevia asioita pikaisesti naamakirjassa kommentoinut, muuhun ei ole riittänyt aikaa eikä virtaa. Aiheita on kirjanmerkkeihin kertynyt sekalainen lista, osa vanhentuneita, osa yhä ajankohtaisia, en silti näe tässä vaiheessa erityistä syytä lähteä jatkamaan tätä vain harvat tavoittavaa blogia. Aloitin blogin aikoinaan omien ajatusteni jäsentelemiseksi sekä puhtaasta kokeilunhalusta. Näin jälkikäteen tekstejä katsellessani voisin yhä väittää myös muutamaan pointtiin törmänneeni. Ehkä vielä, kun siltä tuntuu, muttei väkipakolla. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti