28.10.09

Sinnemäki WTF

Vihreiden (naisten) keulakuva, Anni-Sinnemaki, on sitä mieltä että Suomeen töihin saapuvan henkilön ei tarvitse osata suomea töissään. Iltalehti uutisoi aiheesta. Perjaatteessa hän puhuu asiaa, mutta ongelmia saattaa tuoda lausunnon tulkitseminen siten että sen toteuttaminen on käytännössä positiivista syrjintää.

Positiivinen syrjintä tarkoittaa esimerkiksi vähemmistön kannalta edullisia lakeja, jotka käytännössä heikentävät muiden (pätevämpien) asemaa.

Yksittäinen ääneen lausuttu mielipide ei sinällään ole kovinkaan merkittävää, mutta asian tiimoilta on kaikessa hiljaisuudessa suunnitteilla kansalaisuuslain muutos. Itse en ala siitä kirjoittamaan Keronen tekee sen tässä paremmin (Käykää toki katsomassa.).

"Jo tällä hetkellä kielitaito on merkittävä ongelma, sillä jopa osa Suomessa syntyneistä maahanmuuttajaperheiden lapsista ei osaa kouluiässä suomea tai ruotsia. Suomessa on siis jo nyt Suomen kansalaisten vähemmistö, joka ei osaa kumpaakaan synnyinmaansa kielistä."

Maassamme on jopa viisitoista vuotta Suomessa asuneita maahanmuuttajia jotka eivät osaa Suomea,  (eivätkä näin opeta sitä lapsilleenkaan) eikä heitä tunnu edes kiinnostavan sen opettelu. Onhan heillä katto pään päällä ja yhteiskunnan ylläpito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti