21.10.09

Venäjän sisäpoliittista propagandaa

Kukaan ei taida tietää kuka Venäjää tällä hetkellä hallitsee, onko se elokuvatyylillä Putin vai Medvedev. Vaiko kenties jokin suurempi "yhteistä hyvää" tavoitteleva rahakasryhmä. Lopputuloksen kannalta ei välttämättä ole ihan yhdentekevää, miksi tämänhetkiseen sisä- ja ulkopoliittiseen "trendiin" on menty. Uskooko johto vankkumattomasti omaan viisauteensa, onko kyseessä puhdas ideologia, vaiko parempi kassavirta, ken tietää.

Joka tapauksessa Venäjä pyrkii tällä hetkellä sanelemaan kansalleen miten heidän pitää maansa historia mieltää, tässä Aamulehden uutinen aiheesta. Alkaako johtoa pelottaa, että internetin ja globalisaation leviäminen siperian aroille herättää kansan ikeestään? Vapaita toimittajia ja ihmisoikeusaktivisteja kuolee sitämukaa kun niitä syntyy. Gorbatsov sanoo suorat sanat, vaan mikä on niiden vaikutus?

Yhtä aikaa kuitenkin Kiinan sisäisistä sensuuria yms. ei pidetä julkisesti kovin paheksuttavana. Tähän on tietysti omat syynsä, yksi on se, että Kiina on tällä hetkellä yksi niistä harvoista tahoista joilla on massia. Toisaalta Kiina myös näyttää oikeasti olevan matkalla "ylöspäin", jota Venäjästä ei välttämättä voida sanoa ihan yhtä selkeästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti