25.10.09

Vaiko ulkopoliittista?

Viitaten edelliseen juttuuni Venäjästä, jatkan hieman aiheesta. Putin kävi taannoin vierailulla Virossa ja aiheutti "keskustelua" kertomalla suureen ääneen kantansa (Venäjän kannan.) Viron miehittämisestä. No periaatteessahan asia taitaa olla niin, että viroa ei miehitetty, käytännön vaikutuksista saa osviittaa lukemalla vaikkapa "Puhdistus" kirjan.

Patsaskiistan jälkimainingeissa eräät kirjajulkaisut, saivat aikaan mediapyöritystä. Keskustelua aiheutti myös Naši-järjestön mielenosoitus suomen maaperällä. En enää muista missä ylen TV-ohjelmassa oli kolmen "asiantuntijan" haastattelu Viron senhetkisistä ongelmista venäläisvähemmistönsä kanssa. Joka tapauksessa haastattelu oli hupaisaa katseltavaa, idealismi leiskui ja ääntä oli ilmassa enemmän kuin asiaa. Taitaa kuitenkin olla fakta, että venäläisvähemmistö on Vironmaalla pahemman kerran sorrettu ryhmä, sitä niittää mitä kylvää.

Mitäkö ajan takaa? Sitä, että jos Venäjä saa päähänsä kriminalisoida talvisodan ja käyttää sitäkin poliittiseen "yhtenäistymiseen" ajavana voimana. Mikä mahtaa olla vaikutus Suomenmaalle? Venäjän media on vahvasti kontrolloitua, miten hyvin onnistuukaan Yhtenäinen Venäjä ohjailemaan ihmismieltä, ja millä keinoin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti