5.2.10

Blogosfäärissä navigoimisen vaikeus

Blogosfääri on blogien kirjoittajien, lukijoiden ja kommentoijien netissä elävä enemmän tai vähemmän sosiaalinen ja aktiivinen yhteisö.  Lisää aiheesta vaikka tästä.

Blogit puolestaan sijoittuvat nettiin hajalleen, ne voidaan jaotella vaikkapa seuraavasti:
1. Ilmaisiin blogipalveluihin kuten Blogger ja Wordpress. Näissä on blogeja määrällisesti huimia määriä, laatu ja kirjoitusaktiivisuus myös heittelee laidasta laitaan.
2. Webhotelleihin tai vastaaviin käyttäjän itse ylläpitämiin blogeihin jotka tavallisesti pyörivät Wordpressin tai muun julkaisujärjestelmän päällä.
3. Sivustoihin joissa blogi on vain osa sivuston sisältöä.
Jätetään kaiken maailman mikroblogit kuten twitter nyt pois tästä listasta.

Blogeja on mieletön määrä ja blogin täytyy kerätä varsin kovettu lukijakunta ja sen on erikoistuttava päästäkseen hakukoneiden hakutuloksiin. Suurimpaan osaan blogeja ei hakukoneiden avulla ole juurikaan mahdollisuuksia eksyä. No miten sitten?

Erilaiset blogeja listaavat sivustot kuten Blogispotti ja Blogilista kannattaa tsekata läpi kiinnostuksenkohteiden löytymisen toivossa. Tämä on kuitenkin pahimmillaan samanlaista hakuammuntaa kuin Googlella tai blogipalelujentarjoajien surkeilla hakutoiminnoilla mielenkiintoiseen blogiin tähtääminen. Paras tapa löytää suoraan maaliin saattaakin olla etsiä omien kiinnostuksenkohteiden kanssa yhteneväisiä aktiivikäyttäjiä. Parhaimmillaan tällaisen aktiivikäyttäjän omasta blogista tai profiilista voi löytyä hyvä kokoelma juuri sinua kiinnostavaa materiaalia. Toisaalta kovin suurta määrää blogeja ei edes kannata yrittää seurata, alkaa käymään työstä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti