20.2.10

Kylmäsota 2.0?

Netissä on jälleen virinnyt keskusteluja siitä onko Venäjä kaikesta huolimatta merkittävä uhkakuva Suomelle ja maailmanrauhalle. Keskustelu aiheesta on sinällään kyllä aiheellista, vaikkei sillä voi olla suurtakaan vaikutusta itse uhkan olemassaoloon.

Löylyä kiukaalle lisäsi Putinin ILMOITUS uuden hyökkäysasejärjestelmän kehittämisestä.
"- Säilyttääksemme voimatasapainon meidän on kehitettävä hyökkäyssotaan sopivia asejärjestelmiä, eikä ohjuspuolustusjärjestelmiä kuten Yhdysvallat, Putin sanoi Itä-Aasian vierailullaan."
Venäjä ei ota uskoakseen ettei länsimailla ole mitään järkevää syytä kukkoilla sille sotilaallisesti, se olisi kovan luokan vastuuttomuutta. Ohjuskilpeä ei Eurooppaan saisi rakentaa, ei mistään syystä. Aika näyttää, mutta juuri nyt hieman hirvittää mitä tuleman pitää. Ja täytyyhän se myöntää ettei Amerikan toiminta ole kaikilta osin kovinkaan soveliasta.

Neuvottelut ydinaseiden vähentämisestä ovat kuitenkin käynnissä. Kantaeroista kertoo kuitenkin se, ettei Venäjä ei ole suostunut neuvottelemaan kuin mannertenvälisten ohjusten vähentämisestä. Strategiset lyhyen kantaman ydinaseet kuuluvat ilmeisesti Venäjän puolustus-strategian selkärankaan, kyseisen laitoksen muu toimintakyky kun on ilmeisesti pahasti rappiolla ja henkilökunta epämotivoitunutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti