22.2.10

Sitten vasta, kun jotain jo tapahtui

Linkitän tähän nyt tekstin, joka käsittelee 31.12 Espoossa tapahtuneita surmatöitä, jotka johtivat kuuden ihmisen kuolemaan. Juuri tämän tekstin siksi, että se käsittelee aihetta siitä näkökulmasta jonka kautta siitä on eniten opittavaa. Karkottaminen ei tietenkään ole sekään mikään helppo ratkaisu.

Tämä tragedia jakoi kansaa kuppikuntiin heti tulleessaan julkisuuteen. Osa oli heti valmis sanomaan että merkittävin tekoon ajanut syy oli tekijän uskonto. Todellisuutta ei vielä, eikä ehkä koskaan tiedetä, mutta nykyvalossa näyttäisi siltä että uskonto kenties merkittävästi edesauttoi ja muutti toteutustapoja tässä sinällään niin "suomalaisessa teossa". Sillä tietyt tahot eivät tietenkään ole unohtaneet toitottaa että suomessa mustasukkaisuusmurhilla on pitkät perinteet. Ei myöskään unohdettu siteerata "netin keskustelusivustojen" rasistisia puheita (Joiden parodiointi usein tällaisissa aiheissa on mahdotonta, nekun suorittavat sen jo ihan itse.).

Joka tapauksessa Vanhanen ehti kaiketi ensimmäisenä kalastelemaan irtopisteitä esittämällä muutamia ilmeisiä kysymyksiä maahanmuuttopolitiikastamme. Itseasiassa Holmlund on myös hieman myötäillen ja lipevästi kääntämässä myönteistä kelkkaansa.

No ainakin keskustelua herää nyt, joskin jälleen vasta silloin kun on pakko ja kerättävissä on irtopisteitä. Tämä tragedia tapahtui lähes tasan vuoden kuluttua siitä kun Keronen otsikoi: "Ulkomaalaiset rikolliset tulee karkottaa valoakin nopeammin". Nyt vuotta myöhemmin hän kirjoittaa NÄIN. Tässä vielä eräs toinen aihetta käsittelevä blogiteksti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti