8.1.10

Afganistan

Alkukesästä uutisissa pyöri tieto Suomen Afganistaniin rakentaman naisvankilan harjoittavan myös bordellipalveluita. Lienee turha mainita että muslimimaissa nainen saattaa joutua vankilaan mitä erilaisimmista syistä, esimerkiksi jos satut tulemaan raiskatuksi, niin oikea paikkasi on vankila.

Nyt Suomea pyydetään ottamaan oma vastuualue Afganistanin rauhanturvaoperaatiossa. Harkitsisin kahdesti. Rauha epäilemättä turvataan mutta millainen rauha? Kannettu vesihän ei sanonnan mukaan kaivossa pysy. Tietysti suomen täytyy hännystellä ja osallistua sopiva määrä, eikä sovi unohtaa sitä, että puolustusvoimien henkilöstö saa touhussa myös kokemusta.

Viittaan TÄHÄN. Hallitus ja järjestelmä jota "olemme" Afganistanissa turvaamassa, on ilmeisen hauras ja teennäinen tekele. Ei kuitenkaan pidä vaipua mustavalkoisuuteen, minä en ainakaan tiedä läheskään tarpeeksi alueen historiasta tai nykytilasta että voisin siitä sanoa mitään rakentavaa. Mutta tietävätkö hekään jotka nykyisenkaltaista systeemiä ruokkivat? Taitavat luonnonvarat ja niiden saatavuus olla kaikilla intressi numero uuno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti