20.12.09

Lisää ilmastoasiaa

Jatketaan siitä mihin jäätiin. Viime aikoina on mediassa ja varsinkin netissä käyty miehekästä vääntöä ituhippien ja muiden ilmastoasioihin kantaaottavien välillä. Merkittävä osa väännöstä lähti liikkeelle MOT:n 9.11 esittämän ohjelman jälkeen. Ohjelman nimi: Ilmastokatastrofi peruutettu, käy heti asiaan, kannattaa lukea ohjelman käsikirjoitus. Lisää vettä myllyyn lisäsi ilmastotutkijoiden sähköposti tietomurto. Sähköposteista on löytynyt kaikenlaista valonarkaa, tässä turkulaislehtori kertoo näkemyksiään kannasta. Hän on virallisen ilmastokavalkadin mustalla listalla, koska on antanut lausuntoja jotka eivät ole poliittisesti korrekteja (Lue: sillä kannalla jota politiikka maksaa ja jossa raha liikkuu). Sittemmin MOT teki uuden ohjelman myös sähköpostimurron jälkeen, sen käsikirjoitus on luettavissa TÄSTÄ. On asiasta sitten mitä mieltä tahansa, puhuu tutkimus materiaalin julkaisemattomuus omaa kieltään.

Noo, tutkimuksia on tehty ja lausuntoja annettu rahasta kautta aikain. Siinä ei sinällään ole mitään uutta tai kummallista. Ilmastonmuutos on poliittinen päätös, mutta se ei silti tarkoita sitä etteikö palloamme pitäisi suojella. Mutta eiköhän se pitäisi tehdä pallomme puolesta keinoin, jotka vastaavat moraalisesti sinällään hyvää lähtökohtaa.

Sitten konkreettisesti asiaan, mitä yläkerrassa kulissien takana oikein tapahtuu? Sitä voi tutkailla vaikka tästä:
"Jotkut kollegani, myös suomalaiset, ovat kolmeakymmentä prosenttia jo suureen ääneen vaatineet. Toissa viikolla Brysselistä vuoti tieto, että komissio on valmistellut kaikessa hiljaisuudessa muutamien jäsenvaltioiden kanssa aloitetta, jonka mukaan päästöjen 30 prosentin leikkauksiin siirryttäisiin heti."
Nyt kun karkelot ovat ohitse, tunnelmia lopputuloksesta voi lueskella vaikka tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti