11.12.09

Sarkasmia todellakin

Valokuvauksessa, kuten monessa muussakin välinurheilulajissa, on äänekkäitä alaryhmiä. Nämä äänekkäät alaryhmät vannovat viimeiseen asti järjestelmänsä nimiin. Heille järjestelmä on lähinnä taivasta oleva korkeamman ilmentymä. Luonnollisesti myös monet oheislaitteet ja aiheeseen liittyvä tilpehööri tulee olla mahdollisimman kallista ja nimekästä laatua.

Muutamia suurimpia ryhmiä ovat Canonistit ja Nikonistit. Canonistin pyhän kolminaisuuden kruunaa L. He joilla ei ole varaa aitoon äLLään, voivat fiilistellä aitoa tunnetta asettamalla punaisen kuminauhan objektiivinsa ympärille. Nikonistilla vastaavassa asemassa on Kultainen Kehä. Pienempiä mutta kenties äänekkäimpiä ryhmiä ovat esimerkiksi Alphistit, jotka vannovat Minoltan, "Osakan Leican" maineikkaaseen perintöön.

Mutta siellä missä kerääntyvät tosikot inttämään mielipideasioista on myös sijaa aina kunnon parodialle ja sarkasmille. Loistavana esimerkkinä lajissaan adele HOITAA taas foorumilla väsymättömästi omaa "virkaansa".

Kyseinen digicamera.net on muuten sinällään aika uniikki tapaus foorumimaailmassa. Missään muualla en ole törmännyt foorumiin jossa julkinen henkilökohtaisuuksiin ulottuva vittuilu ja panettelu on ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Mielenkiintoisesta kulttuurista huolimatta ko. foorumilla pyörii paljon hyviä kuvaajia ja etsivä kyllä löytää sieltä asiaakin ja kenties avun kaiken sen OT:n keskeltä (Off topic).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti