31.12.09

Sian vuosi

Kiinalainen horoskooppi väittää tämän viimeisiään vetelevän yhdeksännen vuoden kuluvaa tuhatlukua olevan härän vuosi. Mielestäni kalenterin laatija on nyt mennyt vipuun, tosin kyseessä on vain yhden numeron virhe, vuosi 2019 kun näyttää virallisesti olevan sikain vuosi.

Tarkastellaanpas asiaa hieman. Alkuvuodesta paikallinen ilkeä flunssa iski paikallisesti Meksikon paikallisiin possuihin. Paikallinen sikafarmari hoivasi sikojaan ja aivasti naapurinsa ovenkahvaan eikä sikain flunssa ollut enää äkkiä kovinkaan paikallinen. Itseasiassa se levisi huimaa vauhtia, virukset ovat niin pikkuruiseksi näppäriä epeleitä, ei siitä mihinkään pääse. Poloisia possuja ei ole kukaan vaivautunut laskemaan, mutta sikainfluenssa on tähän mennessä kellistänyt yli 12200 ihmistä. Vielä heinäkuussa uutisoitiin: "Suomessa sikainfluenssaan kuolee jopa kuusituhatta", kaukaa haettua nykylukujen valossa. Toki salaliittouskovaiset voivat väittää että rokote hoitaa niittohommat ellei itse flunssa siihen pysty, aika näyttää.

No mitäs muuta sikailua? Poliitikot sikailevat kelloon tai kalenteriin katsomatta, joten sen puolesta meillä on aina hieman sikamaisia vuosia. Noo, ei nyt vedetä poliitikkoja tähän soppaan, vaikka kenties olisivat osansa ansainneet. Oikeutta eläimille -järjestö järjesti kuvauksia sikatiloilla ja vetosi ihmisiin vuotuisen joulukinkun unohtamiseksi. Kenties käännytystyö onnistui ja saimme maahamme muutaman kasvissyöjän lisää, ainakin possutiloja lähdettiin tarkistamaan. Kukakohan tarkastaisi Meksikon sikatilat, ettei pääsisi ilkeitä flunssatauteja muodostumaan.

Joka tapauksessa vuosi 2009 lähestyy vääjäämätöntä loppuaan samalla kun pallomme vääjäämättömästi kiertää rakasta fuusiolamppuamme. Toivottavasti kukaan ei keksi korvata tuota keltaista möllykkää säästölampulla, saattaisi tämä paljonpuhuttu ilmastonmuutos keikahtaa jäätävälle puolelle. Joka tapauksessa, hyvää uuttavuotta kaikille lukijoille ja miksei muillekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti