2.11.09

Nostetaanpas teksti pöydälle

Mielestäni oikein hyvin oikeaan osuva Politiikan luonnetta käsittelevä teksti löytyy TÄSTÄ. Teksti avaa syitä ja kenties seurauksiakin politiikan "tekemisen" tehottomuuteen. Asiaa käsitellään tekstissä henkilökohtaisista lähtökohdista, mutta mielestäni monet argumentit ovat yleispäteviä.

Asian vierestä avautumista: Poliittinen koneisto on itseään ruokkiva systeemi, joka ohjautuu nykysuomessa (ja muuallakin) liiaksi ylhäältä käsin. Sitä ohjailee liiaksi systeemiin liittyvien ihmisten oman toimeentulon turvaaminen ja pelin jatkuvuuden varmistaminen.

Nykyisin asioita käsitellään niin monissa eri portaissa Brysselin ja saunailtojen välissä, että se tekee koneistosta vielä entistäkin kankeamman ja vastuun pakoilemisesta entistäkin helpompaa. Jos tuodaan esille uutta tietoa, joka kyseenalaistaa vanhojen päätösten järkevyyden, on helppoa vedota kaiken maailman aikarajoihin: "kukaan ei lähestynyt minua tässä asiassa ennekuin paska päätös oli jo tehty". Direktiivejä ja asetuksia on liian paha lähteä joustavasti muokkaamaan, tahoja alkaa olla mukana niin paljon.

Kerosta siteeraten:
"Päättäjien mielestä demokratia nimittäin toteutuu ainoastaan kerran neljässä vuodessa."
Näinhän se käytännössä on, ja silloinkin ylhäältä ohjautuvasti, suhteellisen vaalitavan vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti