22.11.09

Historialla politiikkaa

Kirjoitin jo aiemmin Venäjän (Putinin) harrastamasta historian "oikolukemisesta". Nyt luin vakuuttavaa tekstiä Ilkan kolumnista joka on luettavissa TÄSSÄ. Muutamia toteamuksia täytyy tässäkin nostaa esille:
"Vaikka Jeltsinin kauden aikana esitettiin historiallisten vääryyksien johdosta jopa anteeksipyyntöjä, on Putinin Venäjä palannut korostamaan Stalinin merkitystä Suuren isänmaallisen sodan voittajana."
"Putin on pannut historian opettajat kurssitukseen ja suositellut luettavaksi teosta "Venäjän moderni historia: 1945 - 2006: käsikirja opettajille"."
"Putinin Venäjälle näyttää olevan mahdotonta hyväksyä sitä, että pienilläkin mailla on omanarvontuntonsa. Iso kysymys onkin, kuka tulee Putinin jälkeen."
Tosiaankin, mitä/kuka/ketkä tulevat Putinin jälkeen?  Putin ei oikein taida osata olla ärhentelemättä, nytkin hän avautui Ooppelin myymättömyydestä seuraavaa:
"Putin varoitti Venäjän ottavan oppia tapauksesta tulevaisuutta varten."
Toisaalta, kyseessä oli kyllä varsin karvas tappio, hyvä ja varsin moderni autoyhtiö olisi lähtenyt halvalla. Venäjän autoteollisuus kun ei tunnetusti ole sitä tuoreinta kermaa... Tuo ostoteknologia ja organisaatio olisi voinut antaa sille merkittävän piristysruiskeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti