24.11.09

Sikaflunssasta (H1N1)

Kyseinen tauti on nyt rantautunut myös tänne "kylmään" pohjolaan. Kaveripiirin tiedossa on jo useampia taudin saaneita, sitä parhaillaan sairastavia ja siitä jo parantuneita. Rokotukset ovat flopanneet toisaalla, onnistuneet jossain ja siellä sun täällä on menestys ollut jotain edellisten väliltä. Tavallaan rokotusrumba on hyvä harjoitus terveydenhoitoelimille jotain oikeasti vaarallista tautia varten. Monista paikoista ei ole löytynyt sitä yhtä tarvittavaa organisaattoria jolla olisi ollut pelisilmää tehdä tarvittavat valmistelut. Pitääkö jokin valittu organisaation osanen lähettää vaikka puolustusvoimiin oppiin?

Joka tapauksessa taudin ympärillä pyörii suuri raha, suuri tunnelataus ja media. Salaliittoteorioihin taipuvaiset tahot ovat kirjoitelleet aiheesta mitä ihmeellisimpiä väitteitä. Ja todellakin väitteitä piisaa: 1 ,2 , noin esimerkiksi. Medialukutaito ja järki käteen. Sinällään tuo blogi on yksi huono vitsi, lähdetarkastelu ei kestä päivänvaloa ja monet väitteet sortuvat vähänkin guuglettamalla. Sinällään tuo on ilmiönä mielenkiintoinen, nimittäin näyttää siltä että lukijakunnassa on myös "kannattajakuntaa". Pitäisiköhän kirjoittajien lääkitys tarkistaa?

Tauti on myös lähtenyt muuttumaan maailmalla hieman eri "versioiksi" kuin alkuperäinen leviämään lähtenyt kanta. Muutoksessa ei sinällään ole mitään uniikkia tai ihmeellistä, paremminkin muuttumattomuus olisi ollut outoa kuten todettu. Täytyy vain toivoa että tauti pysyy lähinnä flunssan kaltaisena eikä nykyisestä paljon pahenisi. Joka tapauksessa H1N1 on nyt lunastanut sen paikan jota lintuinfluenssalta ja SARS:silta "odotettiin", edelliset kun eivät lopulta pandemiaksi kasvaneet.

Lopuksi vielä sitä hieman LAADUKKAAMPAA nettimediaa aiheen tiimoilta. Laadukkaammalla viittaa siihen että kyseinen kirjoittaja on uskottavasti pätevä puhumaan aiheesta muutenkin kuin mielipidetasolla. Jos pari artikkelia nostetaan esiin niin ne ovat tämä ja tämä.
"1976 -rokotuskampanjan perusteella on arvioitu H1N1 -rokotteeseen liittyvän riskejä. Yksi sadastatuhannesta rokotetusta voi kuolla. Eli Suomessa, jos kaikki rokotetaan, niin 50 ihmistä menehtyy rokotteeseen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti